Om Dr. Tatsui Suzuki 8. Dan Hanshi
Karatelegenden Tatsui Suzuki døde 12. juli 2011 83 år gammel

Det var med tungt hjerte vi mottok meldingen om at vår internasjonale leder Dr. Tatsuo Suzuki gikk bort, morgenen 12. juli 2011. Dr. Suzuki ble 83 år.

Våre tanker og vår dype medfølelse går til hans kone, Eleni Labiri Suzuki, som har tatt godt vare på sensei både før og under hans tunge sykdomsperiode.
Tankene våre går også til den resterende WIKF-familien over hele verden. Vi har mistet et menneske som ga av hele seg, og som hadde en tålmodighet de fleste misunnet han.

I tiden som kommer er det viktig at vi støtter hverandre, både nasjonalt og internasjonalt, og hjelper WIKF videre på ferden som sensei staket ut.

Vi lyser fred over sensei Suzukis minne.


Dr. Tatsui Suzuki er en legende i karateverden

Dr.Tatsuo Suzuki var vår hovedinstruktør internasjonalt. Hans organisasjon Wado International Karate-Do Federation (WIKF) har over 67 medlemsland og titusenvis av utøvere. Alle i WIKF Norge som graderer seg til svart belte blir registrert i WIKF’s internasjonale hovedkontor i Japan.

Sensei Suzuki var Hironori Ohtsuka I sin beste elev. Han ble den første i Wado Ryu som fikk tildelt graden 5. dan. Da Suzuki flyttet til London på 1960-tallet ble han også den første japanske karateinstruktør som bosatte seg i Europa.

Suzuki er en legende i karateverden, kjent for sin ekstreme hurtighet. I en alder av over 80 år var han fortsatt raskere enn de fleste med svart belte. I perioden 1975-2010 besøkte han Norge hvert år med unntak av to. Han reiste verden rundt for å instruere i autentisk Wado karate helt frem til sin bortgang. Suzuki har gitt ut en rekke videofilmer og bøker på engelsk.

Som hovedinstruktør for WIKF internasjonalt var det Dr. Suzuki som bestemte graderingspensum til svart belte og som delte ut de høyeste graderingene. Dr. Suzuki hadde også svart belte i judo og Bo, en kampform der stokker benyttes. I tillegg studerte han inngående både zen buddhisme og meditasjon hos japanske zen mestre. 

Dr. Suzuki ble tildelt 8. dan i 1973. Senere fikk han tilbud en rekke ganger om 10. dan, men ønsket ikke dette da han mente den eneste som kunne gitt ham 10 dan var Sensei Ohtsuka.

Dr. Suzuki ble rammet av sykdom de senere år, og etter lang tids sykdom gikk han bort om morgenen 12. juli 2011.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

abshir | Svar 21.09.2013 13.10

hi
my sonn like denne

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.10 | 23:15

Bare møt opp på fredag på Haugland barneskole kl 1730 PG snakk med instruktøren.

...
23.10 | 20:38

Hei
Har en gutt på 8 år så har lyst å begynne. Er det bare å komme innom eller er det skal vi vente til neste semester?

...
12.02 | 17:15

Hei!
Har ei dotter på snart 13 som har lyst å byrja med karate. Kan ho komma innom på ei trening no, eller må ein venta til hausten?

...
11.01 | 21:43

Hei. Nei det er bare å møte opp med lett treningstøy. Trener barfot.

...
Du liker denne siden