Litt om karateholdninger, etikette m.m

Dr. Tatsui Suzuki 8. Dan Hanshi. Å trene hardt sammen over lang tid er viktig for å oppnå gode teknikker.

Karateholdninger og etikette

DOJO KUN (DOJO leveregler)

Dojo kalles treningslokalet hvor Martial Arts  utøves. Disse levereglene tjener som motto for den ånden som seriøse karateelever må prøve å etterleve  for å få mest mulig ut av treningen sin.

1.     Reitsu O Mamori = Hold deg til reglene

2.    Shingi O Omanji = En karateelev må være lojal mot instruktøren sin

3.    Jojitsu Ni Oberezu = Lærer og elev er ikke like i Dojo’en. Der må du respektere og ære instruktøren.

4. Shinkenmi Ni Rwaawyo = Ta karateøvelsene dine alvorlig. Ikke noe fleiping, prating, tygging eller spising/drikking i Dojo. Konsentrer deg der bare om karate og tren hardt i alt du driver med. Disse reglene må respekteres av alle.


KARATE NI SENTENASJI

Dette er en grunnleggende og viktig del av karatetreningen. Det betyr at Karateka aldri må angripe først – verken psykisk eller fysisk. For å skjønne dette helt, er det nødvendig å trene riktig.

Etter hvert som utøveren utvikler seg kroppslig vil han/hun også utvikle god fremferd (gode manerer) og gode omgangsformer både utvendig og  - enda viktigere – innvendig.

All karatetrening må være intens og målrettet. For å ta vare på detaljene i stilarten er det viktig med lojalitet og hard trening over lang tid med fokus på perfeksjonering.

God takt og tone er viktig i Dojo’en. Siden vi trener farlige teknikker er disiplin, konsentrasjon og timing helt nødvendig for å unngå skader. 


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.04 | 17:01

Foreslår du venter til høsten for det er bare vel 1 måned igjen av vårsemesteret.

...
12.04 | 22:33

hei eg er snart 14 år eg kunne øsnker og begynner.

...
11.03 | 18:17

Supert, takk for svar. Håper det går greit å møte fredag 19 mars, da denne fredagen kom litt brått på og planer er lagt.

...
11.03 | 14:40

Hei Silje
Han kan møte på Haugland fredag kl. 1730, så ser Ego om han fortsetter der ut dette semesteret eller om det blir UngFlimmer huset i Florvåg
Tirsdager

...
Du liker denne siden